Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці посадовці районного управління освіти «заробили» 500 тис. гривень на шкільних стільцях

У столиці посадовці районного управління освіти «заробили» 500 тис. гривень на шкільних стільцях - Корупціонер в Україні
17110
Печерська окружна прокуратура м. Києва спільно з правоохоронцями повідомила про підозру начальнику Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА та його заступнику за фактом закупівлі неякісних стільців для шкіл столичного району.

Слідством було встановлено, що посадовці Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА за результатами проведених публічних закупівель уклали договір з підприємством щодо постачання шкільних стільців в кількості 1470 шт. на загальну суму 940,8 тис. грн. Експертиза встановила, що поставлені меблі не відповідають технічним вимогам, а їх вартість завищена більше ніж удвічі. Посадовці РДА своїми діями нанесли збитків бюджету територіальної громади на суму понад 450 тис. грн.

За результатами проведених обшуків в Управлінні освіти Печерської РДА була вилучена документація, яка підтверджує протизаконні дії посадовців.

Фігурантів справи підозрюють в злочинах передбачених ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення бюджетних коштів). Наразі триває досудове розслідування з метою виявлення всіх причасних до оборудки осіб.

Там де бюджетні гроші там з’являються корупціонери зі своїми схемами. Жодної сфери діяльності вони не залишають без уваги. І система «ПРОЗОРРО» вже не виконує функцію вільного доступу підприємців до бюджетних закупівель та створення конкуренції. Які ще «реформи» не очолили корупціонери?


#ПечерськаОкружнаПрокуратура #ПечерськаРДА #ПРОЗОРРО #корупція
Поділиться в соціальних мережах: