Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці викрита масштабна корупційна схема розкрадання бюджетних коштів, призначених для відновлення шкіл та дитячих садочків

У столиці викрита масштабна корупційна схема розкрадання бюджетних коштів, призначених для відновлення шкіл та дитячих садочків - Корупціонер в Україні
14410
У Києві СБУ викрила корупційну схему з «виведення» бюджетних коштів, яку організувало керівництво комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ».

За даними слідства, керівництво КП налагодило схему з привласнення коштів, призначених для відновлення столичних дитячих садочків та шкіл. Організатори «схеми» діяли через інші підконтрольні підприємства, які були залучені до виконання капітальних будівельних та ремонтних робіт як підрядні організації, таким чином з бюджету міста протиправно виведено майже 30 млн. грн.

При цьому «підрядники» не заморочувались, тобто виконували роботи частково чи не в повному обсязі, до того ж за суттєво завищеними розцінками. Також є випадки коли деякі роботи взагалі не виконувалися, хоча за документами вони «виконані».

Впродовж лише 2019 року комунальники провели конкурсні торги (знову ПРОЗОРРО не поміха) на загальну суму понад 120 млн. грн, з яких було виведено 30 млн. грн, які й були розподілені між учасниками оборудки.

Правоохоронцями були проведені обшуки в офісних приміщеннях, зокрема, у кабінеті одного із заступників Голови КМДА, який є куратором вказаного КП «Житлоінвестбуд-УКБ», за адресами фактичних місць мешкання посадових осіб КП  та співробітників підконтрольних комерційних структур. У ході обшуків були вилучені печатки та документи, що підтверджують протиправну діяльність посадовців.

Фігурантів справи попередньо звинувачують за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Наразі призначені будівельно-технічні та економічні експертизи для встановлення розміру збитків, завданих міському бюджету.

Довідка: щорічні видатки бюджету для утримання КП «Житлоінвестбуд-УКБ» становлять понад 1,2 млрд. грн.

Може тому дитячі садочки та школи постійно потребують ремонтів. Що цього разу, хто кого дискредитує? Може посадовці КМДА навмисно підставляють мера? Як ви вважаєте?


#СБУ #КМДА #ЖитлоінвестбудУКБ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: