Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці затримали адвоката, який за 400 тис. грн пропонував послуги з «вирішення» питань в Антирейдерській комісії Мінюсту

У столиці затримали адвоката, який за 400 тис. грн пропонував послуги з «вирішення» питань в Антирейдерській комісії Мінюсту - Корупціонер в Україні
24060
Слідчими ДБР (ТУ у м. Києві) за процесуального керівництва Київської міської прокуратури був затриманий адвокат Адвокатського об'єднання «Цезар» Олександр Світличний, який намагався «заробити» на власниках захопленого рейдерами підприємства.

Слідством було встановлено, що навесні 2021 року представник деревообробної компанії «Роїк» звернувся до одного зі столичних адвокатських об’єднань за правовою допомогою, оскільки протягом тривалого часу не міг отримати від Колегії Міністерства юстиції України відповідь про результати розгляду скарг на дії приватного нотаріуса, який незаконно оформив об’єкти нерухомості цього підприємства на третіх осіб.

Адвокат, отримавши від представника підприємства оплату своїх послуг за договором, став вимагати додаткову плату за пришвидшення та позитивний розгляд Колегією скарги. Підозрюваний вступив у змову зі своїм колегою та поки з невстановленими особами із числа членів Колегії Мінюсту, він дізнався, що скаргу будуть розглядати повторно, однак маючи на меті шахрайське заволодіння коштами, повідомив клієнту, що вирішити питання про повернення скарги на новий розгляд можливо лише шляхом надання хабаря.

Згодом, отримавши інформацію про те, що Колегія Мінюсту збирається задовольнити скаргу, адвокат повідомив замовнику послуг, що за 10 тис. доларів США хабаря зможе отримати вплив на членів комісії та позитивне вирішення скарги.

Під час отримання від підприємця 10 тис. доларів США правоохоронці затримали адвоката. Загалом шляхом зловживання довірою клієнта адвокат заволодів грошовими коштами приватного підприємства на загальну суму понад 400 тис. грн.

Попередня кваліфікація дій фігуранта справи за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайського заволодіння грошовими коштами клієнта шляхом зловживання довірою у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб під виглядом надання правової допомоги).

З метою встановлення необхідних для слідства відомостей відбулася виїмка документів у приміщенні Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України, розташованому на Лівому березі Києва.

Це перший випадок, коли посередника між «клієнтами» та представниками Мінюсту було затримано та ще й із задокументованими діями. Щоб не казав Міністр юстиції Д. Малюська про «перемогу» над рейдерством, офіційні джерела кажуть, що рівень рейдерських захоплень залишається дуже високим. А про хабарників у Антирейдерській комісії ходять «легенди», навіть після зміни її складу та керівництва міністерства.



#ДБР #КиївськаМіськаПрокуратура #Мінюст #АнтирейдерськаКомісія #Малюська #ОфісПротидіїРейдерству #АдвокатськеОб'єднанняЦезарь #ОлександрСвітличний #корупція
Поділиться в соціальних мережах: