Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці знов «відмітились» посадовці КМДА цього разу на привласненні коштів під час реконструкції парку «Кіото»

У столиці знов «відмітились» посадовці КМДА цього разу на привласненні коштів під час реконструкції парку «Кіото» - Корупціонер в Україні
19940
ДБР викрило корупційну схему, яку організували посадовці КП «Київський центр розвитку міського середовища» (КИЇВМІСЬКРОЗВИТОК) КМДА під час реконструкції парку «Кіото» у Деснянському районі.

За даними слідства в 2017 році керівники Центру провели тендер на закупівлю послуг з реконструкції парку «Кіото» у Деснянському районі столиці (вартість робіт становила 62,1 млн. гривень). Переможцем було визнано товариство з пропозицією у 49,4 млн. гривень.

Як з’ясували слідчі ДБР роботи з реконструкції на момент оголошення тендеру вже були виконані, а вартість фактично виконаних будівельних робіт склала 19,2 млн. гривень.

Незважаючи на це товариству з міського бюджету було перераховано 34,1 млн. гривень, які були використані не за призначенням, цим самим лише за попередніми підрахунками дії службових осіб КП завдали збитків громаді столиці на суму близько 15 млн. гривень.

За результатами проведених обшуків в офісних приміщеннях КП, за місцями проживання колишніх керівників та службових осіб КП, а також за місцями проживання очільників ТОВ та підрядників були вилучені речові докази, що підтверджують протиправну діяльність посадових осіб КМДА.

Фігурантам справи попередньо звинувачують за ч. 1, 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах). Санкції за цими статтями передбачають позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших посадових осіб КМДА до вказаної корупційної схеми.

Черговий зашквар. Знов ПРОЗОРРО «успішно» використано корупціонерами. Знов мера підставили. Його команда ж лише бажає «перетворити столицю в сад». Але знов щось пішло не так. Виглядає ситуація з підлеглими Віталія Кличка, як у знаному анекдоті «щось потрібно виправити в філармонії», в нашому випадку «щось потрібно виправити в КМДА».

#ДБР #КМДА #КИЇВМІСЬКРОЗВИТОК #ПаркКіото #ВіталійКличко #Прозорро #корупція
Поділиться в соціальних мережах: