Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У ВРУ хочуть звільнити омбудсмена Людмилу Денісову за порушення присяги

У ВРУ хочуть звільнити омбудсмена Людмилу Денісову за порушення присяги - Корупціонер в Україні
18870
У ВРУ зареєстровано проект Постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії (ТСК) ВРУ з питань перевірки можливих фактів порушення Уповноваженим ВРУ з прав людини Людмили Денісової присяги, яка була обрана на цю посаду у березні 2018 року.

Ініціатор проекту Постанови депутат ВРУ від фракції "Слуга народу" Максим Дирдін.

Цьому передувало надходження до депутатських фракцій і груп ВРУ від громадянина Дмитра Качура 6 заяв, щодо порушення питання про звільнення з посади Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмили Денісової на підставі судових рішень Окружного адміністративного суду м. Києва: та Шостого апеляційного адміністративного суду.

Цими судовими рішеннями визнано протиправною відмову Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмили Денісової, щодо розгляду електронних звернень Дмитра Качура як громадянина та журналіста. Цими рішеннями суд зобов’язав Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмилу Денісову повторно розглянути електронні звернення Дмитра Качура.

Зазначимо, що станом на серпень 2021 року дату написання своїх заяв, Дмитро Качур. вказує, що рішення вищевказаних судів так і не виконані.

Під час розгляду справ суди дійшли до висновку, що Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова в неповному обсязі та не всебічно розглянула електронні звернення Дмитра Качура, що порушує Закону України "Про звернення громадян" та ст. 17 Закону України "Про Уповноваженого ВРУ з прав людини".

Так Дмитро Качур у своїх заявах до депутатських фракцій і груп ВРУ просить винести питання про звільнення з посади Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмилу Денисову на підставі фактів порушення присяги, що підтверджується багатьма рішеннями судових інстанцій.

Для перевірки фактів порушення присяги Уповноваженою ВРУ з прав людини Людмилою Денисовою, ВРУ потрібно прийняти рішення про утворення ТСК, на підставі ст. 85 Регламенту ВРУ, ст. 23 Закону України "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії ВРУ", ч.2 ст. 89 Конституції України.

Також слід зазначити що ВРУ приймає рішення про звільнення з посади Уповноваженого до закінчення строку, на який його було обрано на підставі ч.2 ст. 9 Закону України "Про Уповноваженого ВРУ з прав людини", у разі:
       1. порушення присяги;
       2. порушення вимог щодо несумісності діяльності;
       3.припинення громадянства України;
       4. неспроможності протягом більше чотирьох місяців підряд виконувати обов'язки через незадовільний стан здоров'я чи втрату працездатності.

Після прийняття постанови, основними завданнями ТСК визначається перевірка можливих фактів порушення Людмилою Денисовою присяги та підготовка висновку про наявність підстав для звільнення з посади.


#ВРУ #УповноваженийВРУзправлюдини #ТСК #порушенняприсяги #ОкружнийАдміністративницйСудКиєва #ШостийоАпеляційнийАдміністративнийСуд #корупція #ДмитроКачур #Конституція
Поділиться в соціальних мережах: