Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Запоріжжі на хабарі в 10 тис. доларів США спіймано слідчого Нацполіції за зміну кваліфікації злочину

У Запоріжжі на хабарі в 10 тис. доларів США спіймано слідчого Нацполіції за зміну кваліфікації злочину - Корупціонер в Україні
19330
ДБР (теруправління в м. Мелітополі) затримали слідчого Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області під час отримання ним 282 тис. гривень.

За даними слідства, правоохоронець вимагав від громадянина 10 тис. доларів США за заміну йому в кримінальній справі міри запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою на іншу, не пов’язану з ув’язненням, тобто за перекваліфікацію злочину.

Правоохоронцю на цьому етапі інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Нагадуємо, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Такі випадки зміцнюють думку суспільства про силу грошей, що завдяки їм можна «вирішити» любе питання. Це негативно впливає на виховання молоді, яка дивиться не вседозволеність та корупцію високопосадовців, та звісно робить певні висновки. І патріотичного виховання буде недостатньо, потрібна загальна «вакцинація» від корупції всього громадянського суспільства.


#ДБР
#Нацполіція
#ЗапорізькаОбласть
#корупція
#хабар
Поділиться в соціальних мережах: