Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Житомирі викрито очільника міського підприємства електротранспорту на корупційних схемах, які завдали збитків на 3 млн. гривень

У Житомирі викрито очільника міського підприємства електротранспорту на корупційних схемах, які завдали збитків на 3 млн. гривень - Корупціонер в Україні
13440
СБУ виявила корупційні схеми при укладанні тендерних закупівлях, які організував керівник комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Слідством було встановлено, що керівник КП тричі в рік змінював угоду з підприємством, яке виграло тендер на постачання електроенергії цьому депо. Кожного разу десь на 10% ціна на електроенергію для міського електротранспорту зростала.

Експертиза встановила, що ця оборудка завдала місцевому бюджету збитків на понад 3 млн. гривень, також така «недбалість» чиновника суперечить чинному законодавству про публічні закупівлі.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Наразі тривають слідчі дії для виявлення всіх причетних посадових осіб.

Звісно, що такі «маніпуляції» з тендерними документами не могли відбуватись «без сприяння» посадовців міськради. Цей випадок свідчить, що корупційні схеми з «відкатами» процвітають у більшості місцевих радах та їх виконавчих органах, там де є значний фінансовий ресурс. Скільки нових доріг чи об’єктів соціально-побутової сфери недоотримують житомирчанє можна тільки здогадуватись.


#СБУ #Житомирськетрамвайнотролейбуснеуправління #Житомирськаміськрада #корупція #публічнізакупівлі
Поділиться в соціальних мережах: