Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

В Одеській області злочинний «синдикат» з керівництва НААН України та Держгеокадастру розкрадали державні землі, чим нанесли збитків державі на 2,2 млн. грн

В Одеській області злочинний «синдикат» з керівництва НААН України та Держгеокадастру розкрадали державні землі, чим нанесли збитків державі на 2,2 млн. грн - Корупціонер в Україні
18760
Ще один епізод з корупційного життя Національної Академії аграрних наук (НААН) України цього разу в Одеській області. ДБР викрило корупційну схему незаконного відчуження земель державної власності за участю посадових осіб НААН та Держгеокадастру.

Слідством було встановлено, що посадовці контролюючих органів та державних підприємств НААН у змові з посадовцями Держгеокадастру розробили злочинну схему заволодіння землями НААН, які не підлягають приватизації. Зазначене відчуження 45 земельних ділянок загальною площею понад 76 га відбувалось в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю, цими діями державі завдано понад 2,2 млн. грн збитків.

Дії фігурантів справи:  колишнього першого заступника начальника Головного управління Держгеокадастру в Одеській області; колишнього заступника начальника Головного управління Держгеокадастру в Одеській області; директору товариства з обмеженою відповідальністю інкриміновані за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії, в ході яких отримуються докази незаконного відчуження решти земель державної власності загальною площею 8,4 тис. га, вартість яких становить понад 230 млн. грн.

Також встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаного злочину.

На схемах незаконного відчуження земель в НААН можливо захистити дисертацію, але важливо щоб всі фігуранти справ опинились на лаві підсудних та отримали законне покарання. Журнал й далі буде слідкувати за розкриттям корупційних схем у НААН.


#ДБР #ОдеськаОбласть #НААН #Держгеокадастр #корупція #відчуженняземель
Поділиться в соціальних мережах: