Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ВАКС продовжує розгляд справи щодо «Кіотських грошей»

ВАКС продовжує розгляд справи щодо «Кіотських грошей» - Корупціонер в Україні
18180
За інформацією САП продовжено засідання ВАКС по справі, так званих, «КІОТСЬКИХ ГРОШЕЙ».

У справі фігурують 5 осіб, яких обвинувачують у спробі заволодіти коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, як компенсації продажу одиниць установленої кількості викидів парникових газів.

Злочинна група, до складу якої входили службові особи ДП «Укрекоінвест», шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах «Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально-економічних умов» вчинили спробу заволодіти державними коштами у сумі понад 336 млн. гривень. І знову фіктивні тендерні процедури та «ефективна» система державних закупівель.

Також до корупційної схеми були залучені, крім директора ДП «Укрекоінвест» та двох співробітників ДП «Укрекоінвест» − членів комісії з проведення конкурсних торгів, директор комунального підприємства «Одесаміськсвітло», який шляхом підробки забезпечив необхідними документами фіктивні підприємства для участі у тендерних закупівлях та колишній працівник ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом». Всім інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України та інших статей КК України.

У зв’язку з неявкою кількох обвинувачених та чехарда з отриманням повісток, судове засідання у вказаній справі перенесено на 25 серпня 2020 року. Затягування справи створює «картинку» бездіяльності правоохоронних органів та відсутність посадок. Також це сприяє створенню громадської думки про можливість злочинцями уникнення покарання. Може є потреба переглянути законодавство, щоб при розгляді корупційних злочинів використовувати такі «відмазки» було неможливим.

#ВАКС #Кіотськігроші #Укрекоінвест #Одесаміськсвітло
Поділиться в соціальних мережах: