Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ВАКС скасував рішення Печерського суду щодо «недоторканності» власника «ВІЕЙБІ БАНК»

ВАКС скасував рішення Печерського суду щодо «недоторканності» власника «ВІЕЙБІ БАНК» - Корупціонер в Україні
18890
Розглянувши скаргу прокурора САП, Апеляційна палата ВАКС скасувала закриття кримінального провадження стосовно власника ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК», який підозрюється у заволодінні 1,2 млрд. гривень рефінансування НБУ власне «ВІЕЙБІ БАНК».

Тобто колегією суддів апеляційної інстанції було скасовано рішення Печерського районного суду м. Києва (самого «незалежного» суду в країні), яким було зобов'язано Генеральну прокуратуру закрити вказану справу.

Адвокати власника банку робили все можливе для затягування розгляду справи, було подано 20 клопотань від 7 адвокатів, зокрема, щодо повернення скарги прокурору, щодо відводу суддів та прокурора, щодо відкладення розгляду та, навіть, щодо відмови розгляду скарги в цілому. Засідання з розгляду скарги прокурора тривало цілих 2 дні, це дійсно «успіх» захисту, але це не допомогло .

Прийняте рішення ВАКС є остаточним та оскарженню не підлягає. Власнику «ВІЕЙБІ БАНК» все ж прийдеться відповісти на запитання слідчих. У затягуванні процесу також зацікавлені колишні посадовці НБУ, які й надали цей кредит, звісно, розуміючи про можливі наслідки. Нажаль повернення коштів затримається у часі, на що власне і сподіваються такі злодії.

#ВАКС #САП #ПечерськийСуд #ВІЕЙБІБАНК
Поділиться в соціальних мережах: