Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

«Відзначились» на хабарі у 1 мільйон гривень посадовці Командування Медичних сил ЗСУ

«Відзначились» на хабарі у 1 мільйон гривень посадовці Командування Медичних сил ЗСУ - Корупціонер в Україні
20470
Збройний конфлікт чи карантин, а корупційні схеми множаться. СБУ викрита масштабна корупційна схема, яку організували начальник управління Командування Медичних сил ЗСУ разом із офіцером медслужби однієї з бригад ЗСУ. До складу злочинної групи були залучені також посадовець Державної інспекції енергетичного нагляду та посередник. В умовах боротьби з CОVID-19 під час закупівлі засобів індивідуального захисту для українського війська зловмисники планували незаконно розбагатіти на 1 мільйон гривень.

За даними слідства, зловмисники вимагали від представника комерційної структури, яка займається продажом медичних масок, хабар у розмірі 1 мільйон гривень за перемогу у відкритих торгах. І якось незручно нагадувати про найПРОЗОРішу систему тендерних закупівель, об яку всі бажаючі «витирають ноги». При цьому розмір «відкату» був обумовлений обсягом поставки – 1 гривня з кожної маски. Було зафіксовано отримання зловмисниками 400 тисяч гривень - першої частини хабаря. Гроші відразу були розділені між учасниками групи, тобто з передачею частини хабаря іншим посадовцям із Командування Медичних сил ЗСУ.

А затримання організаторів оборудки було проведено після передачі заключної частини хабаря – 600 тисяч гривень. Під час обшуків за місцями проживання та служби фігурантів справи правоохоронцями виявилені кошти, передані їм напередодні. Тривають слідчі дії, а саме перевіряється причетність інших військовослужбовців та керівництва Командування Медичних сил ЗСУ до функціонування цієї корупційної схеми.

Важко зрозуміти навіщо була створена та розрекламована система «ПРОЗОРРО», якщо вона успішно «використовується» злочинцями. Стільки вже порад було надано, що немає часу повторюватись. Ця схема також наштовхує на роздуми щодо «реальності» загрози від CОVID-19, чи все ж це лише привід для збагачення певної частини підприємців від сфери здоров’я.

#СБУ #КомандуванняМедичнихсилЗСУ #CОVID19 #корупція
Поділиться в соціальних мережах: