Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрита корупційна схема керівництва Одеського морського торговельного порту, яка завдала збитків державі у понад 35 млн грн

Викрита корупційна схема керівництва Одеського морського торговельного порту, яка завдала збитків державі у понад 35 млн грн - Корупціонер в Україні
19350
СБУ під процесуальним керівництвом ОГП викрили корупційні схеми посадовців ДП Одеського морського торговельного порту (ОМТП). Використовуючи державне майно керівництво ОМТП розкрадало державні кошти, внаслідок чого держава зазнала збитків у 35 млн грн.

Під час слідства було встановлено, що у 2017-2018 роках керівники ОМТП організували корупційну схему виведення у тінь бюджетних грошей, надовбаючи морські буксири портового флоту в оренду афілійованим приватним комерційним структурам, під виглядом сервісних послуг. Схема була розрахована на штучному заниженні вартості тарифів на використання держмайна, надовбаючи недостовірні відомості у звітній документації. Реальні витрати на техобслуговування, ремонт та заправку пальним у десятки разів перевищували визначену орендну плату.

У рамках початого досудового розслідування, встановлюються всі обставини злочину та інші причетні до нього особи.

Колишнім керівникам ОМТП повідомлено про підозру у службовій недбалості, за за ч. 2 ст. 367 ККУ та на даний час вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 

#СБУ #ОГП #ОМТП #державнепідприємство #державнемайно #корупційнасхема #корупція
Поділиться в соціальних мережах: