Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викриті «чергові» корупційні схеми високопосадовців ДМС

Викриті «чергові» корупційні схеми високопосадовців ДМС - Корупціонер в Україні
20700
Знов «радують» своїми «досягненнями» митники. СБУ разом з ДБР викрила корупційні механізми нанесення збитків держбюджету посадовцями Державної митної служби (ДМС).

Під час розслідування було встановлено, що чиновники центрального офісу ДМС та її регіональних органів організували корупційні схеми для отримання «відкатів» за безперешкодне розмитнення товарів. Чиновники «заробляли» під час митного оформлення товарів, а також за допомогою ПРОЗОРРО створювали схеми «відкатів», порушуючи законодавство у сфері публічних закупівель, що призвело до тяжких наслідків. Але це й так всі знали, спасибі, що нарешті перевірили.

У ході проведення санкціонованих обшуків у центральному офісі Державної митної служби та в 15 регіональних представництвах було вилучена фінансово-господарську документацію, що підтвердить протиправну діяльність митників. Окремо перевірялись порушення бюджетного законодавства при перерахуванні митних платежів, недостовірність висновків експертиз із класифікації розмитнення товарів, також перевіряється документація про проведені роботи з капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту в офісах ДМС та її територіальних органах. Через цю протиправну діяльність митників державному бюджету завдано збитків в особливо великих розмірах.

Про численні вимагання хабарів на митниці не казали лише німі, навіть «нові» керманичі (Максим Нефьодов та ін.) «не змогли» побороти такі явища. Потрібно починати з чистого листа – нова митниця, нові митники, які жодного дня там не працювали. А краще - дійсно громадський контроль за владою.


#СБУ #ДБР #ДМ
#ПРОЗОРРО
#митниця
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: