Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрито «черговий» конвертаційний центр з обігом 15 млрд. гривень

Викрито «черговий» конвертаційний центр з обігом 15 млрд. гривень - Корупціонер в Україні
20370
СБУ викрила у Києві роботу ще одного «масштабного» конвертаційного центру, який за час своєї роботи організував обіг коштів на більше ніж 15 мільярдів гривень.

Центр діяв під носом Державної податкової служби (ДПС) протягом 2019-2020 років, за цей час зловмисники зареєстрували понад 400 фіктивних фірм. До організації цієї корупційної схеми причетні посадовці комерційних банківських установ і колишнє керівництво податкової служби. Колишні екс-посадовці ДПС маючи «досвід» роботи надавали можливість замовникам оминати систему автоматизованого моніторингу оцінки ступенів ризику. Таким чином, організатори схеми отримали можливість використовувати вразливості інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС і ухилятися від сплати податків. За допомогою цієї схеми тисячі підприємств, зокрема державних та комунальних, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах. Тобто за час існування схеми щомісяця державному бюджету було завдано збитків на понад 2 млрд. гривень.

За результатами обшуків в офісах та місцях проживання фігурантів правоохоронці виявили понад 600 печаток фіктивних підприємств, офшорних компаній, нотаріусів, податкових органів, да навіть, судів та органів місцевого самоврядування. Також виявлені установчі документи фіктивних підприємств, документація про їх фінансово-господарську діяльність, довіреності, копії паспортів осіб (так званих «фунтів»), на яких здійснювалася реєстрація таких СГД, що підтверджують вчинення злочинів.

Цей конвертаційний центр був частиною більш глобальної схеми формування сум податкового кредиту з ПДВ, який раніше вже блокувала відповідна служба у ДПС. Незрозуміло якщо було заблоковано, чому вдалося знов розблокувати, може в середині системи залишились виконавці, які за гроші готові знов і знов красти з бюджету. Чи може сподіваються ці «криси», що повернуться попередні керівники і все буде, як раніше. Навряд. Але цей факт говорить про некомпетентність нового керівництва ДПС, яка «не бачить» ДВОХ МЛРД ГРН ЩОМІСЯЦЯ ЗБИТКІВ БЮДЖЕТУ.



#СБУ #ДПС #КонвертаційнийЦентр #корупція
Поділиться в соціальних мережах: