Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрито чергову корупційну схему на ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль»

Викрито чергову корупційну схему на ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» - Корупціонер в Україні
21150
Для недопущення порушень антикорупційного законодавства України, на державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (ДП МА «Бориспіль») був створений окремий відділ запобігання та протидії корупції, на який покладалася боротьба із проявами корупції в аеропорту «Бориспіль». Але щось пішло не так…

НАБУ викрило чергову корупційну схему незаконного розпорядження майном аеропорту «Бориспіль», яка в цілому призвела до завдання держпідприємству понад 16,5 млн. грн збитків. В організації схеми підозрюють колишнього керівника та начальника служби орендних відносин аеропорту, дії яких кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Стало відомо, що посадові особи аеропорту «Бориспіль» з 2014 по 2019 рік на підставі укладених договорів попередньої оренди незаконно знижали вартість приміщень, які передавались  в оренду суб’єктам підприємницької діяльності. Лише за двома незаконними договорами розмір завданих аеропорту «Бориспіль» збитків перевищує 16,5 млн. грн. Оскільки майно аеропорту належить державі в особі Мінінфраструктури (міністерство виступає органам управління підприємством), тому передавати його в оренду має право виключно державний орган - ФДМУ, який уповноважений передавати майно держпідприємств в оренду за відповідною конкурсною процедурою.

Лише після отримання у 2019 році рекомендацій НАБУ про усунення причин та умов, що сприяють вчиненні кримінального правопорушення, керівники аеропорту «Бориспіль» припинили укладання договорів оренди. Але всі ці 5 років справно отримували «винагороду» за оренду. По інших епізодах ще триває слідство.

Корупція є однією із найголовніших перешкод сталого економічного та соціального розвитку всієї держави. І її прояви можливі лише при сприянні цьому органів влади та їх керівництва. Немає сумнівів, що про ці злочини знали в міністерстві і, напевно, «кришували» цей злочинний «бізнес». Тому треба також притягувати до відповідальності тих з чиєї вини таке сталося.

#НАБУ #Мінінфраструктури #ФДМУ #аеропортБориспіль #корупція
Поділиться в соціальних мережах: