Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрито чиновників Чернігівської міськради на «відкатах» з коштів виділених на розвиток соціальної інфраструктури міста

Викрито чиновників Чернігівської міськради на «відкатах» з коштів виділених на розвиток соціальної інфраструктури міста - Корупціонер в Україні
16410
СБУ викрила корупційні схеми високопосадовців Чернігівської міської ради, які разом з очільниками будівельних компаній розікрали десятки мільйонів гривень, що були виділені на розвиток соціальної інфраструктури міста.

Слідством було встановлено, що посадовці Управління капітального будівництва Чернігівської міськради провели публічні закупівлі для будівництва та реконструкції дитячих садків, закладів охорони здоров’я та спортивних залів й майданчиків у Чернігові, на загальну суму понад 218 млн. грн. Умови тендерів були прописані під комерсантів та будівельників, які знаходяться в «партнерських» відносинах з чиновниками.

За результатами перевірки Державної аудиторської служби з’ясувалось, що будівельні компанії у декілька разів завищили вартість будівельних матеріалів та робіт, цим завдано збитків місцевому бюджету на 23,5 млн. грн.

Під час проведених обшуків в офісних приміщеннях підрядників та за адресами проживання учасників оборудок були виявлені «чорнова» бухгалтерська документація, а керівник однієї компанії навіть намагався спалити кошторисну документацію, але правоохоронці не дали цього зробити.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 Не тільки столичні чиновники та корупціонери зухвало обкрадають місцеву громаду. Треба бути пильними, лише громадський контроль може стримати їх. Пропонуємо громадам де є «нерадиві» депутати відпрацьовувати законні механізми (а вони є) їх відзиву та зняття щоб виконували свої передвиборчі обіцянки.


#СБУ #ЧернігівськаМіськрада #корупція #ДержавнаАудиторськаСлужба #тендери
Поділиться в соціальних мережах: