Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрито одного із очільників медичних закладів Черкас, який завдав місцевому бюджету мільйонних збитків

Викрито одного із очільників медичних закладів Черкас,  який завдав місцевому бюджету мільйонних збитків - Корупціонер в Україні
19190
Не всі медичні працівники переймаються боротьбою з пандемією. Директору одного із медичних закладів м. Черкаси повідомлено про підозру в завданні мільйонних збитків бюджету міста під час закупівлі медичного обладнання.

Слідчими СБУ встановлено, що керівництво медзакладу уклало угоду зі столичною компанією на майже 15 млн. грн для закупівлі вартісного діагностичного обладнання. У ході перевірки було виявлено, що під час «ПРОЗОРРОї» процедури держзакупівель комерсанти штучно завищили вартість медичного обладнання. У такий спосіб «бізнесменам» удалося заволодіти коштами міського бюджету у розмірі понад 3 млн. гривень.

За такі дії очільнику медичної установи інкримінують службову недбалість, якою було нанесено державі збитків у великих розмірах (ч. 2 ст. 367 ККУ), та за це він може бути позбавлений волі на строк від двох до п'яти років.

Черговий приклад використання ПРОЗОРРО в корупційних схемах. Чи відомо про такі оборудки в місцевих органах влади? Нескладно зробити власний висновок про те, що напевно так. Якщо правоохоронці виявили, то що «заважало» посадовцям місцевої влади, які саме отримують зарплатню за це, проконтролювати такі оборудки. Може некомпетентність чи може проплачена «байдужість» до таких справ, вирішить слідство.


#СБУ
#медзаклад
#ПРОЗОРРО
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: