Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрито посадовців Укрзалізниці на «розпилі» понад 4,5 млн. гривень держаних коштів

Викрито посадовців Укрзалізниці на «розпилі» понад 4,5 млн. гривень держаних коштів - Корупціонер в Україні
17110
Під час перевірки використання коштів виділених на ремонт та облаштування столичного Дарницького (приміського) вокзалу правоохоронці Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції викрили мільйонні розтрати державних коштів посадовцями АТ «Укрзалізниця».

Встановлено, що корупційну схему організували посадові особи одного з структурних підрозділів Південно-Західної АТ «Укрзалізниця». За вже відпрацьованою «схемою» розкрадали державні кошти, які були виділені на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на Дарницькому вокзалі в м. Києві.

Для реалізації злочинного плану фігуранти справи оформили низку договорів на виконання підрядних робіт, але фактично ремонт здійснювався власними силами, тобто підрозділами Укрзалізниці. При цьому кошти перерахувалися іншим комерційним структурам за ці начебто виконані роботи. У результаті цієї схеми завдано збитків  на понад 4,5 млн. гривень.

За фактом розтрати коштів в особливо великих розмірах посадовців Укрзалізниці звинувачують за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), за це їм загрожує строк від 7 до 12 років позбавлення волі.

За ці кошти можна було хоч спробувати завершити будівництво нового приміського вокзалу «імені Кирпи», якщо б не жадібність посадовців Укрзалізниці громадяни вже давно мали чудовий центр з обслуговування пасажирів залізниці, також була б надія на облаштування території біля вокзалу. Може після втручання правоохоронців щось зміниться й Дарниця отримає сучасний вокзал.


#Нацполіція #Укрзалізниця #Дарниця #ДарницькийВокзал #корупція
Поділиться в соціальних мережах: