Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрито високопосадовця НАБУ, який за свій «лікарняний» незаконно отримав 30 тис. грн матеріальної допомоги

Викрито високопосадовця НАБУ, який за свій «лікарняний» незаконно отримав 30 тис. грн матеріальної допомоги - Корупціонер в Україні
19290
Слідчими ДБР за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за незаконне отримання матеріальної допомоги.

Слідством було встановлено, що фігурант справи «умовив» лікаря однієї із лікарень до видачі завідомо неправдивого лікарняного. Після чого за цей листок непрацездатності  ним було отриманні страхові виплати за період тимчасової непрацездатності шляхом ведення в оману керівництва та комісії із соціального страхування. При цьому, під час «травмування» в Полтавській області, де він й звернувся до лікарні та згодом продовжував свій «лікарняний», але насправді весь цей час перебував у місті Києві.

Під час виїмки документів у закладі охорони здоров’я з’ясовано, що медична документація щодо проходження лікування підозрюваного відсутня, навіть корінець листка непрацездатності не містить його особистого підпису. Завдяки таким діям, високопосадовець отримав матеріальну допомогу на загальну суму понад 30 тис. гривень.

Такі дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України (шахрайство, тобто заволодінні чужим майном шляхом обману; підбурювання до складання та видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа; використання завідомо неправдивого офіційного документа).

Правоохоронці також повідомили про підозру у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України) ще й лікарю, який «видав» лікарняний.

За цю оборудку їм обом загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Дивно невже заробітної плати детективам НАБУ не вистачає, раз є «такі» що не гребують підробляти лікарняні. Цікаво, а які питання задають детективам на поліграфі? І не дивно, що в суспільстві склалась негативна думка про НАБУ, про її бездіяльність та слабкість перед корупціонерами. Який тин, такий і чин.


#ДБР
#НАБУ
#корупція

 
Поділиться в соціальних мережах: