Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Вимагачі з Національної Поліції затримані співробітниками ДБР!

Вимагачі з Національної Поліції затримані співробітниками ДБР! - Корупціонер в Україні
21250
Цього разу відзначились ДБР-івці з Полтави. Затримано двох поліціантів в Харківській області, а ще чотирьом пред’явлена підозра про вимагання хабарів. Офіційна версія - поліцейські без оформлення документів затримували громадян, які забирали наркотики у так званих «закладках», після чого вимагали від них або їхніх родичів хабар за не притягнення наркозалежних до кримінальної відповідальності. Тобто замість ловити розповсюджувачів наркотиків (дилерів), хапали «наріків» та за гроші відпускали. «Чудова» ідея. Слідством задокументовано лише 5 епізодів, у ході яких копи отримали близько 150 тисяч гривень, виходить десь тисяча доларів США з людини. Виходить за ними слідкували і це добре.



За один день (8 липня ц. р.) проведено 14 обшуків (а затриманих разом з обвинуваченими лише 6), вилучено гроші, мобільні телефони, інше, але звертає увагу зберігання документів з грифом «таємно». Навіщо їх зберігати дома та яка в них таємниця, що потрібно приховувати їх саме дома?

Наразі слідчі готують документи про відсторонення затриманих та підозрюваних співробітників Національної Поліції від займаних посад, а також перевіряється інформація щодо можливої причетності до вчинення злочину інших, цього відділу поліції.

Але виникають питання – чи можлива така діяльність без відома керівництва Київського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області, чи може є прайс ще на закриття інших кримінальних справ? Слідство покаже.

#ДБР #НаціональнаПоліція #вимагачі
Поділиться в соціальних мережах: