Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Вінницький апеляційний суд – борня неповнолітнього триває

Вінницький апеляційний суд – борня неповнолітнього триває - Корупціонер в Україні
23400
21 вересня у Вінницькому апеляційному суді було заплановано розгляд скарги обвинуваченого на запобіжний захід тримання під вартою.

Нагадаємо.

У Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області, вже другий рік розглядається кримінальна справа де обвинувачується неповнолітній Іван Шурман, мешканець міста Бердичів, у начебто вбивстві жінки, за  п.7 ч.5 ст.115 КК України.

На даний час у справі допитано менш половини свідків. Під час допитів вбачається велика незбіжність у показах та часі подій.
Більшість свідчень не підтверджують причетність обвинуваченого у вчиненні злочину та характеризують його з позитивної сторони. На той час професійність досудового розслідування слідчими Нацполіції та процесуальне керівництво Прокуратурою, виглядає як безпрецедентне фабрикування обвинувачення, яке не може бути порівняно з нормами проведення слідства. Про ці порушення та зловживання постійно наголошує захисник обвинуваченого Київський адвокат Лариса Криворучко.

Так до Вінницького апеляційного суду з Верховного суду надійшло судове провадження за апеляціною скаргою Володимира Шурмана  на ухвалу Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області винесену за головуванням судді Олександра Яковлева, ще 22 травня цього року, про продовження строку дії застосованого відносно обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Звернемо вашу увагу на тій факт, що цю апеляційну скаргу повинен був розглядати Житомирський апеляційний суд. Але цей суд взяв відвід….. Питання залишається відкритим. Мотиви?

Також важливий факт перешкоджання реалізації своїх громадянських прав судовими інстанціями, вбачається у затягуванні строків розгляду скарги неповнолітнього обвинуваченого. Так рішення щодо продовження запобіжного заходу, яке оскаржує обвинувачений, ухвалено 22 травня, та його дія вже закінчилась. На даний час вступило в дію вже нове рішення про продовження запобіжного заходу.

У своїй апеляційній скарзі неповнолітній Іван Шурман наполягав на особистій присутності при апеляційному розгляді судового провадження. Але апеляційний суд, права неповнолітнього не бере до уваги та ухвалює проведення розгляду скарги в режимі відеоконференція.

Так після відкриття засідання колегія суддів під головуванням Нагорняка Є.П. та членів колегії: Ковальської І.А. і Рупака А.А., з’ясували що прокурор – представник обвинувачення на відео-зв'язок не з’явився, а також обвинувачений побажав приєднати до справи своє клопотання, що виконати суддям унеможливив режим відеоконференції.

З таких обставин на дальше проведення слухання скарги неповнолітнього Івана Шурмана виявилось неможливим та суд ухвалив перенос розгляду на жовтень.



Судова- правова реформа у дії!

#ВінницькийАпеляційнийСуд

#БердичівськийМіськрайоннийСуд
#Нацполіція #Прокуратура
Поділиться в соціальних мережах: