Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Випливли чергові «понятійки» Сергія Кучера

Випливли чергові «понятійки» Сергія Кучера - Корупціонер в Україні
20220
Про «понятійки» Сергія Кучера, які укладаються злобудовниками журнал вже інформував читачів (див. статтю «Сергій Кучер - ПЕРСОНА № 1 у злобудові Києва».

Про чергову «понятійку» стало відомо після публікації народним депутатом Гео Леросом «архіву Комарницького». Степан Черновецький (син «Льоні-Космоса») має отримати 50% прибутку від будівництва і продажу скандальної забудови за адресою Вознесенський узвіз, 28-30 у ЖК «ПодІл Град Вінтаж».

Відповідно до укладеного між Сергієм Кучером та Степаном Черновецьким «меморандуму» (орієнтовно у травні 2018 року), прибутки поділяються порівну – 50 на 50%.  При цьому, за участь у цьому проекті Степан Черновецький ще отримує 25% частки в уставному капіталі ТОВ «БУДГРУППРОЕКТІНВЕСТ-2». Також у «понятійкі» зазначено, що управляти проектом буде Сергій Кучер, так як він «організовує отримання усіх дозволів із партнерами – ТОВ «УКРБУД ДЕВЕЛОПМЕНТ» та ТОВ «НОВЕ МІСТО».

Навіть був зафіксований попередній розмір інвестицій, який склав 5 783 138 доларів США, та які порівну поділені між «партнерами». При цьому, середня ціна квадратного метру у квартирах згаданого ЖК, які планувалось продати, оцінена у 1, 2 тис. доларів США.

І це все незважаючи, що навколо забудови не вщухають скандали. Активісти вже кілька років поспіль вимагають зупинити будівництво, яке проводиться з численними порушеннями і без відповідних дозвільних документів. Крім того, будівельні роботи розпочаті у Центральному історичному ареалі, в межах археологічного заповідника та Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ» на території, що є складовою частиною пам’ятки ландшафту та історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини р. Дніпра», а також на території пам’ятки археології місцевого значення «Культурний шар Копиревого, кінця ХІ-ХІІ ст.». Будівництво може завдати негативного впливу на цю територію. Крім цього, проект порушує висотність, дозволену у цій зоні, а також гарантовано створить перешкоди для дорожнього руху. Усе це  викликає обурення активістів, мешканців району та громади столиці.

Одночасно будівництво створює небезпеку сусідній школі «Базис». У судовому порядку активісти та школа довели незаконність будівництва, тобто його компаніям заборонили вести будівельні роботи за вказаною адресою. Але Сергій Кучер очолив проти школи та активістів PR-кампанію, що викликало суспільний резонанс. Разом з «партнером» Степаном Черновецьким з осені цього року розпочав безпрецедентну кампанію з переслідування активістів за допомогою правоохоронців, використовуючи свої зв’язки з поліцією.

Навіть були проведені обшуки у засновника та інвестора школи «Базис», були затримані ще 7 активістів, яким пред’явили звинувачення у перешкоджанні будівельним роботам (хоча саме будівництво заборонено рішеннями судів).

Що потрібно зробити щоб злобудовники зупинились. Лише посадки корупціонерів, лише нова незалежна й не пов’язана з минулим місцева влада. У нас є можливість вже зараз зупинити злобудовне свавілля в столиці. Обирайте найкращих.

#ПоділГрадВінтаж
#СергійКучер
#СтепанЧерновецький
#школаБазис
#ГеоЛорес

 
Поділиться в соціальних мережах: