Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Ситника відкрити кримінальну справу щодо міністра юстиції Дениса Малюськи

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Ситника відкрити кримінальну справу щодо міністра юстиції Дениса Малюськи - Корупціонер в Україні
21020
НАБУ було «змушено» відкрити кримінальне провадження за фактом можливого протиправного заволодіння майном підприємства міністром юстиції Денисом Малюська.

Зазначене НАБУ підтвердило на запит «Українських новин».
Ще в лютому поточного року очільник підприємства «Нова паливна компанія» звернувся до НАБУ з відповідною заявою «про умисне вчинення міністром юстиції, його першим заступником та їх підлеглими дій, спрямованих на протиправне заволодіння майном «Нової паливної компанії» та інших 19 суб'єктів господарювання».

Звісно Ситник не прореагував й заява не було внесена до Єдиного реєстру досудового розслідувань, але Скаржник звернувся до ВАКС, який задовольнив позов та зобов'язав НАБУ завести кримінальне провадження за заявою «Нової паливної компанії».

А 23 березня 2021 року за цим рішенням суду НАБУ внесло в реєстр заяву та розпочало досудове розслідування за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 206-2 та ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем; протиправне заволодіння майном підприємства, організації).



Дуже кумедно виглядають на тлі цих подій спроби Мін'юсту продати 22-25 в'язниць, недивлячись на провал попередніх аукціонів. Може міністру треба там зробити «євроремонт», дивись та стане в пригоді.


#НАБУ #ВАКС #ДенисМалюська #Мінюст #корупція
Поділиться в соціальних мережах: