Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За хабар у 100 тис. доларів США на лаві підсудного опиняться прокурор та співробітник СБУ

За хабар у 100 тис. доларів США на лаві підсудного  опиняться прокурор та співробітник СБУ - Корупціонер в Україні
18660
Завершено досудове розслідування та обвинувальний акт скеровано до суду відносно прокурора однієї з Київських місцевих прокуратур. Прокурор був затриманий ще в червні минулого року під час отримання хабаря. А вже згодом в ході розслідування була встановлена причетність до цієї протиправної діяльності і співробітника СБУ.

Слідством було встановлено, що фігурант справи був прокурором у кримінальному провадженні, яке було відкрите за фактом службової недбалості членів правління однієї банківської установи. Прокурор вимагав від представників банку хабар в сумі 100 тис. доларів США, за це обіцяв вирішити питання щодо закриття кримінального провадження та в подальшому «кришування» діяльності банку. До цієї «послуги» входила - нереєстрація  правоохоронними органами будь-яких кримінальних проваджень відносно цієї фінустанови.

Також була встановлена причетність до цього злочину співробітника одного з Головних управлінь СБУ, який саме зібрав фіктивні дані про скоєння посадовцями банку «злочину», за фактом якого й було відкрито кримінальне провадження.

Прокурора обвинувачують у ряді злочинів  за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 383  КК України (у службовому підробленні, завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення та шахрайстві), а СБУ-шника, крім цього, ще за розголошення даних досудового розслідування.

Судячи з останніх повідомлень у ЗМІ торгівля кримінальними справами була поставлена на потік у всіх правоохоронних органах. Саме бажання обвинувачених скрити власну участь у хабарництві не дає повної «картини» таких корупційних злочинів. Наразі все вирішить суд.


#СБУ #Прокуратура #Київ #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: