Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За хабар у 3 тис. доларів США високопосадовець одеської поліції пропонував укриття доказів по кримінальній справі

За хабар у 3 тис. доларів США високопосадовець одеської поліції пропонував укриття доказів по кримінальній справі - Корупціонер в Україні
23160
ДБР (теруправління у місті Миколаєві) затримало «на гарячому» одного з керівників Подільського ВП ГУ Нацполіції в Одеській області після одержання хабаря в розмірі 3 тис. доларів США.

Фігурант справи вимагав від цивільної особи хабар у сумі 3 тис. доларів США за укриття доказів винуватості цієї особи в межах кримінальних проваджень за фактом заволодіння майном Одеської залізниці.

Затриманому правоохоронцю вже повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, за ч. 3 ст. 369-2 КК України. За цей злочин передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна. Продешевив.

Розуміючи, що самостійно виконати обіцянку правоохоронець не зміг би, тому слідчі ДБР перевіряють ймовірну причетність інших осіб поліції до вчинення цього злочину.

Це черговий приклад «неефективної» реформи поліції, особливо в частині її кадрових призначень. Залишається сподіватись, що це «добрий» приклад, в першу чергу, для підлеглих цього хабарника.


#ДБР
#Нацполіція
#ОдеськаОбласть
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: