Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За нелегальне вивезення медвідходів керівника компанії з утилізації очікує суд

За нелегальне вивезення медвідходів керівника компанії з утилізації очікує суд - Корупціонер в Україні
19750
Київська міська прокуратура № 6 повідомила про підозру керівнику компанії, яка здійснювала нелегальне вивезення медвідходів з інфекційних відділень на полігони під Києвом.

За інформацією слідства, комерційна компанія, яка спеціалізується на утилізації небезпечних відходів, у тому числі медичних та біологічних, та яка замість утилізації таких відходів у спеціально відведених для цього місцях шляхом спалювання, вивозила їх на стихійні звалища та звичайні полігони твердих побутових відходів у Київській області. Серед медичних відходів - шприци, медичні маски, халати та інші відходи з медичних закладів столиці, у тому числі з інфекційних відділень.

Був зафіксований факт вивозу вказаних відходів вантажним автомобілем на один з таких полігонів у Київській області.

Комерційному директору компанії висунута підозра у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, які завідомо могли спричинити поширення цих захворювань (за ч. 1 ст. 325 КК України).

Наразі вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин скоєного злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

Добре, але це лише поодинокий випадок, коли не тільки спіймали, а й висунули підозру. Громадські активісти частенько знаходять нелегальні звалища саме медичних відходів, але правоохоронці не дуже активно на це реагують. Потрібно мабуть посилити рівень відповідальності за такі злочини, щоб не було бажання з економити на здоров’ї громадян.

#Київськаміськапрокуратура№6 #медвідходи
Поділиться в соціальних мережах: