Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За незаконний видобуток піску в Бортничах судитимуть голову правління акціонерного товариства «Гідромеханізція»

За незаконний видобуток піску в Бортничах судитимуть голову правління акціонерного товариства «Гідромеханізція» - Корупціонер в Україні
20930
Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо очільника акціонерного товариства «Гідромеханізція» за фактом незаконного видобутку піску методом гідронамиву.

Нагадаємо, що з 2006 року ПАТ «Гідромеханізція» винаймає земельну ділянку (озеро) у Бортничах, м. Київ, де здійснює видобування корисних копалин. З 2017 по 2018 рік в порушення умов спеціального дозволу на користування надрами та за відсутності акту про надання гірничого відводу голова правління Гідромеханізція організував силами свого підприємства видобування піску з Бортницького родовища на території Дарницького району м. Києва. За результатами висновку інженерно-екологічної експертизи загальна сума збитків, завданих державі внаслідок незаконної добичі піску, становить понад 626 млн. грн.

Посадовцю інкримінують дії за ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 240 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та порушення правил охорони і використання надр).

Вже не перший рік громада столиці та Бортничів бореться з незаконним видобутком піску на місцевому озері.  15 років на оборудках із піском власники фірми, разом з місцевими посадовцями КМДА, отримали багатомільйонні прибутки. Громада ж, натомість, отримала розбиті дороги від техніки та незворотні руйнування своїх домівок та екологічні наслідки. Тому треба судити власників товариства разом з посадовцями КМДА, а голова правління лише найманий працівник.


#Генпрокуратура #Гідромеханізція #КМДА #корупція
Поділиться в соціальних мережах: