Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За розбій поліцейський зі спільником постануть перед судом

За розбій поліцейський зі спільником постануть перед судом - Корупціонер в Україні
18490
За розбій поліцейський взводу поліції особливого призначення ГУ НП в Одеській області разом з колишнім працівником поліції постануть перед судом.

Вони звинувачуються у вчиненні нападу (розбій) з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з погрозою застосування насильства за допомогою незареєстрованої зброї (ч. 3 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 КК України), а колишній правоохоронець ще в пособництві у вчиненні розбою (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 187 КК України). Слідством, яке здійснювали слідчі ДБР (теруправління у місті Миколаєві) , встановлено, що вночі 24 січня 2020 року злочинець разом з подільником, який вже був фігурантом ще однієї кримінальної справи за фактом розбою, проникли у житло пенсіонерів одного із сіл в Одеській області та з погрозами заволоділи грошовими коштами. Такої «допомоги» та «захисту» пенсіонери не очікували. У разі доведення в суді їх вини, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Під час обшуку у діючого правоохоронця вилучено пістолет «Stalker 2914-UK» (калібру 9 міліметрів), який обвинувачений використовував без відповідного дозволу. А навіщо дозвіл якщо йдеш грабувати немічних громадян, мабуть Голлівудських фільмів передивився. Спецпризначенець не надіявся на «власні сили», якщо потрібна була допомога та зброя щоб відібрати у пенсіонерів останні накопичення. Хто обирає слугувати закону таких … (слова самі підберіть, літературних слів не вистачає)? Сумно. Але є надія, що це все ж поодинокий випадок.

#ДБР #поліція #розбій
Поділиться в соціальних мережах: