Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За розтрату бюджетних коштів у розмірі понад 1 млн. грн на лаві підсудних окажуться – колишні високопосадовці Вінницької Національної поліції

За розтрату бюджетних коштів у розмірі понад 1 млн. грн на лаві підсудних окажуться – колишні високопосадовці Вінницької Національної поліції - Корупціонер в Україні
17700
ДБР (теруправління в м. Хмельницький) запобігла корупційній оборудці  та направило до суду обвинувальний акт відносно колишніх начальника та заступника начальника одного із відділень ГУ Національної поліції у Вінницькій області.

Ще в 2018 році заступник начальника відділення Національної поліції на Вінниччині запропонував своєму підлеглому та працівникам двох приватних підприємств схему, згідно із якою бюджетні кошти були перераховані за проведення робіт з сервісного обслуговування та ремонту службових автомобілів, але які фактично не виконувались.

До злочинної групи був залучений також очільник одного з відділень Національної поліції, який й підписував акти виконаних робіт, достовірно знаючи, що внесені до них відомості не відповідають дійсності. Спільно вони здійснювали списання (перерахування) бюджетних коштів з казначейського рахунку ГУ НП у Вінницькій області приватним підприємцям. Сума завданих державі збитків становить понад 1 млн. 97 тис. грн.

Вже колишні працівники поліції обвинувачуються у службовому підробленні, а саме за ч. 1 та ч. 2 ст. 366, ч. 3 та ч. 5 ст. 191 КК України (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки та розтрату чужого майна, яке перебувало у віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах). Їм світить покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Зрозуміло чому в заявах від громадян до поліції про розтрати чиновниками бюджетних грошей вони не знаходять складу злочину, це для поліції «норма». З великою вірогідністю можна назвати такі злочини - типовою корупційною оборудкою з використанням чи без системи ПРОЗОРРО. Такі злочини можливі при відсутності контролю за використанням коштів чиновниками, так як перевіряють їх власні «колеги». Скільки в країні органів та служб, що здійснюють перевірки або аудити, але результат їх діяльності - лише статистика вкрадених грошей. Потрібно щоб у разі виявлення порушень бюджетного законодавства керівник органу чи установи ніс повну відповідальність за дії підлеглих, якщо він був «не в темі». І головне щоб все було відшкодоване.


#ДБР
#НаціональнаПоліція
#ВінницькаОбласть
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: