Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За збування продуктів харчування, які призначені пораненим, заарештовано керівника військового госпіталю

За збування продуктів харчування, які призначені пораненим, заарештовано керівника військового госпіталю - Корупціонер в Україні
20400
Під час реалізації продуктів харчування у одному із магазинів у Старобільському районі Луганської області ДБР (теруправління в місті Краматорську) затримало тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника однієї з військових медичних установ.

Молодший лейтенант підозрюється в розкраданні продуктів, призначених для пацієнтів військового госпіталю шляхом привласнення військового майна, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 КК України), за це йому загрожує  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Слідчими ДБР встановлено, що військовослужбовець, погрожуючи заходами дисциплінарного впливу, віддавав підлеглим незаконні накази отримувати зі складу військової частини продукти харчування для їдальні госпіталю у меншій кількості, ніж встановлено нормами. Потім штучно створений надлишок продуктів вивозився за межі військової частини та збувався у різних торгівельних закладах.

У ході проведеного обшуку виявлено та вилучено продукти харчування, які належать військовому госпіталю (зокрема, свіжоморожені м'ясо та риба, фасоване вершкове масло, тушкована яловичина, сир, сік, цитрусові, йогурти, печиво та інші продукти).

Вважаємо, що всі економічні злочини скоєні військовослужбовцями в особливий період (чи все ж таки війни), потрібно кваліфікувати також як зрада, так як ці дії спрямовані на підрив обороноздатності країни. Це приклад мародерства, відбираючи з використанням службового становища їжу у наших захисників, злочинці намагаються створити «звикання» до таких явищ. Це і є спорудження системної корупції, коли підлеглі бачать (та мовчать) про злочини своїх керівників. Тим самим стають мовчазними учасниками корупційних схем. Може досить мовчати, тим більше, що на цьому ще можна «підзаробити» (повідомляючи про такі випадки).

#ДБР #військовийгоспіталь #корупція
Поділиться в соціальних мережах: