Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За зверненням правоохоронців, суд відсторонив від посади очільника НААН Ярослава Гадзало

За зверненням правоохоронців, суд відсторонив від посади очільника НААН Ярослава Гадзало - Корупціонер в Україні
21380
В продовж новин щодо «цвітіння» корупції в Національній академії аграрних наук України (НААН) Нацполіція повідомила, що за клопотанням слідчого управління розслідування корупційних злочинів ГУ  Нацполіції Київський апеляційний суд (КАС) прийняв рішення про відсторонення від посади керівника НААН України Ярослава Гадзало.

Очільник НААН підозрюється у скоєнні корупційного злочину, а саме сприяв у призначенні на посаду керівника одного з державних підприємств, що входять у структуру НААН України. У свою чергу новопризначений керівник не мав перешкоджати укладанню договорів про спільну діяльність між ДП та визначеними Підозрюваним суб’єктами господарської діяльності.

Також Президент НААН сприяв зарахуванню цієї ж фізичної особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків, з подальшою передачею відповідних документів на розгляд Президії НААН. За це фігурант справи отримав елітний позашляховик в якості «подяки».

Керівнику НААН інкримінують вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 з конфіскацією майна.

Журнал неодноразово звертав увагу громадськості й правоохоронців на корупцію під дахом керівництва НААН, може дослухались.


#Нацполіція #КАС #НААН #ЯрославГадзало #корупція
Поділиться в соціальних мережах: