Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Затримали Смілянського прокурора, який «кришував» в регіоні гральний бізнес

Затримали Смілянського прокурора, який «кришував» в регіоні гральний бізнес - Корупціонер в Україні
19700
ДБР спільно з іншими правоохоронцями провели багатоетапну спецоперацію, у результаті якої затримано начальника одного із відділів Смілянської місцевої прокуратури та начальника одного із відділень поліції Смілянського відділу ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Це перший випадок в України коли до фігурантів справи будуть застосовані норми  ст. 365-3 КК України, а саме бездіяльність працівника правоохоронного органу щодо незаконної діяльності з організації або проведення азартних ігор, лотерей, які є новими в вітчизняному законодавстві, оскільки ці норми набрали законної сили лише з 13.08.2020 року. До цього часу такі дії не були кримінальним злочином. У разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Злочинна схема полягала в систематичному отриманні «данини» за «кришування» з організаторів тепер легального грального бізнесу. У зв’язку з цим, вказана спецоперація тривала майже три місяці, під час яких задокументовано та викрито «на гарячому» фігурантів справи. За цей період злочинці отримали понад 50 тисяч гривень. Наразі проводяться обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів.

Злочинні звички залишаються незмінні. Є вже легальний бізнес, вочевидь він потребує «кришування», так як правоохоронцям зайнятись нічим, все в країні спокійно й безпечно, всіх злодіїв схоплено. Тобто поки не очистити самі правоохоронні органи толку від них небагато, їм потрібно витрачати час щоб друг за другом слідкувати. Ну, а громадяни якось самі захищайтесь.

#ДБР #Прокуратура #Нацполіція #корупція
Поділиться в соціальних мережах: