Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Завершено розслідування про хабар голові ФДМУ 800 тис. доларів США

Завершено розслідування про хабар голові ФДМУ 800 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
20010
НАБУ завершило досудове розслідування про хабар голові ФДМУ в розмірі 800 тис. доларів США. Підозрюваному відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акту до суду.

Фігуранту справи планував надати голові ФДМУ неправомірну вигоду у розмірі 800 тис. доларів США, в цю суму входили: 200 тис. доларів США — за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває в управлінні ФДМУ, 500 тис. доларів США — за призначення на посаду голови правління того ж акціонерного товариства та ще 100 тис. доларів США — за призначення на посаду голови правління ще одного акціонерного товариства з часткою державної власності, що також знаходиться в управлінні ФДМУ.

Нагадуємо, 09 липня 2020 року «на гарячому» був затриманий фігурант справи одразу після передачі ним першої частини хабаря в розмірі 200 тис. доларів США. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За даними  НАБУ це друга спроба підкупу голови ФДМУ, яка була викрита разом з САП, а обвинувальний акт стосовно двох підозрюваних попереднього надання хабаря вже у суді.

З цього можна зробити певні висновки. «Тарифи» на призначення голів акціонерних товариств, в яких є доля держави та якими керує ФДМУ, відомі всім, але не від всіх приймають «подарунки». Тому стільки питань виникають до новопризначених голів АТ, які стрімко доводять до банкрутства товариства, щоб зменшити їх ціну для подальшої приватизацію. А потім керівництво ФДМУ розказує, як вигідно продали майно та з яким «великим» дисконтом. Багато статей з цього приводи журнал вже публікував, з якими можна ознайомитися на його сторінках.


#НАБУ #ФДМУ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: