Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Зловживаннями на держпідприємстві "Східний ГЗК" зацікавилось НАБУ

Зловживаннями на держпідприємстві
20640
З одного боку, добра новина детективи НАБУ відпрацьовують свій хліб – відкрили кримінальну справу щодо державного підприємства «Східний ГЗК», який здійснював продаж продукції через посередників, що, в свою чергу, призвело до втрати 137 млн. грн. А з другого, справу відкрили за зверненням народного депутата Муси Магомедова.
 

 
Виходить якщо б не нардеп, то й далі прокладки викачували з держпідприємства кошти. Але оптимізму від цієї новини все ж мало. Скільки часу будуть збирати та вивчати документи в НАБУ, тим більше, що частіше за все заборони на використання посередників немає, а завищення цін на продукцію ще треба довести. Саме чиновники створюють умови для зловживань. З 1 вересня 2018 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі Мінекономрозвитку ввела квоти на постачання сірчаної кислоти, офіційно причиною став нібито захист вітчизняного виробника, але як завжди комусь це було потрібно. Внаслідок введення обмежень ціни на сірчану кислоту без об'єктивних передумов зросли майже удвічі, тобто відбулася монополізація ринку. За рахунок одних (звісно державних підприємств) збагатіли інші - приватні підприємства, а як бути споживачам, це ні кого не стосується.
Тому ця новина буде доброю, коли ми будемо впевнені, що детективи та прокурори доведуть вину, а державі повернуть вкрадені гроші…
Для чого журнал постійно публікує факти про злочини, мабуть для того щоб органи влади, особливо правоохоронні, не чекали заяв від депутатів.
Поділиться в соціальних мережах: