Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Знов підлеглі В. Кличка з КМДА «підставили» мера на понад 150 млн. гривень – незаконно передали земельні ділянки у центрі столиці

Знов підлеглі В. Кличка з КМДА «підставили» мера на понад 150 млн. гривень – незаконно передали земельні ділянки у центрі столиці - Корупціонер в Україні
18440
У столиці ДБР викрили посадовців КМДА, які організували корупційну схему передачі у користування приватному товариству земельних ділянок та приміщення комунальної власності в середмісті.

Слідством було встановлено, що посадовці КМДА передали за інвестиційним договором нерухомість, яка розташована на вулицях Хрещатик і Михайла Грушевського, за заниженою вартістю та без проведення аукціону. Оборудку провели під приводом внесення змін до інвестдоговору, цим порушили вимоги Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва, внаслідок чого завдано матеріальної шкоди територіальній громаді столиці, сума збитків становить понад 150 млн. гривень.

Правоохоронці провели одночасні обшуки у приміщеннях Департаменту економіки та інвестицій та Департаменту земельних ресурсів КМДА, а також комунального підприємства «Київське інвестиційне агентство».

Наразі перевіряється причетність до цієї оборудки депутатів КМР.

Фігурантам справи інкримінують дії за ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Черговий випадок, коли підлеглі В. Кличка «підставляють» мера, здійснюючи свої корупційні оборудки за спиною очільника КМДА. Звісно керівництво департаментів КМДА все це може «провернути» без погодження та сприяння мера, тільки незрозуміло навіщо тоді очільник столиці призначав їх на ці посади.


#ДБР #КМДА #ДепартаментЕкономікиТаІнвестицій #ДепартаментЗемельнихРесурсів #КиївськеІнвестиційнеАгентство #ВіталійКличко #корупція
Поділиться в соціальних мережах: