Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Незаконне будівництво на території університету Шевченка: прояви корупції чи недбалості? Частина 2

Незаконне будівництво на території університету Шевченка
50610
Нагадуємо, що в першій статті даного циклу ми детально розповіли про незаконне будівництво на території університету Шевченка за адресою вул. Мельникова, 36/1 за результатами вивчення отриманих документів. Особливо цікавим в даній ситуації являється той факт, що даного будівництва не помічали посадові особи самого Університету. Навіть після розпочатих акцій протестів, керівництво відомого вишу продовжувало ігнорувати проблему. 
25.07.2018 року в ході зустрічі представників громадськості, журналістів  Всеукраїнського журналу «Корупціонер в Україні» з Проректором з адміністративно-господарської роботи Легким Сергієм Володимировичем обговорювались питання стосовно незаконного будівництва, походження бетонного-покриття на місці будівництва та бездіяльності з боку посадових осіб Університету, зокрема, саме С. Легкого. В результаті переговорів домовилися, що Університет надасть письмову відповідь стосовно тих відповідальних осіб, якими були допущені порушення, та вжиті заходи стосовно виправлення наслідків правопорушення.
Станом на дату написання цієї статті ми не отримали цієї відповіді, а саме про те, хто ж саме з посадових осіб Університету є відповідальним та був притягнений до дисциплінарної відповідальності. І швидше за все таку відповідь нам надавати не планують.
Враховуючи зазначене, редакція звернулась з відповідним  журналістським запитом від 03.08.2018 року до ГУ НП у м. Києві та отримали наступну відповідь:



Тут, варто зазначити, що справу відкрили вже безпосередньо після активних дій з боку громадськості, але що було зроблено за рік незрозуміло. 
До речі, між ТОВ «Київфуд-сервіс» та РВ ФДМУ по м. Києву було укладено договір оренди від 14.12.2017 р. № 7998  незважаючи на те, що відкрите кримінальне провадження. Фактично посадові особи РВ ФДМУ по м. Києву не поспішають помічати всю складність ситуації, що склалась довкола незаконного будівництва на території університету Шевченка.
Лише після громадського спротиву незаконним діям з боку забудовника та бездіяльності посадових осіб університету РВ ФДМУ по м. Києву звернулось до забудовника з метою дострокового розірвання договору й це лише через рік після проведення незаконних будівельних робіт.



Цікавим є ще й той факт, що С. Легкий на зустрічі з громадськістю 25.07.2018 року говорив про те, що ТОВ «Київфуд-сервіс» встановив паркан та виконав будівельні роботи за вихідні дні й ніхто з відповідальних працівників Університету не бачив цих подій та не зміг відреагувати, хоча й пізніше реакції не було.
Звертаємо увагу, що ще 12.07.2017 року Департамент міського благоустрою КМДА надав доручення КП «Київблагоустрій» на проведення робіт з демонтажу огорожі за адресою: вул. Мельникова, 36/1 (номер доручення 064-7257 від 12.07.2017 р.) проте роботи до цього часу виконані не були, більш того ТОВ «Київфуд-сервіс» продовжував незаконні роботи. Яка саме участь в цій справі КП «Київблагоустрій» наразі встановлюється, адже паркан стоїть до цього часу, попри повторні доручення та звернення громадських організацій.  
Беручи до уваги, все вищесказане, можна побачити наступну картину подій:
Суб’єкт підприємницької діяльності (ТОВ «Київфуд-сервіс») ламає частину огорожі одного з найпрестижніших вишів України та встановлює свою і розпочинає незаконні будівельні роботи. Посадові особи даного вишу рік нічого не помічають, при цьому помічають інспектори КП «Київблагоустрій», але чомусь, навіть отримавши доручення Департаменту міського благоустрою КМДА, теж недіють. Щодо поліції, то це зовсім відірвана від реальності структура із власним розуміння законів - частіше вибірковим. Адміністрація району й до цього часу не реагує, маємо відчуття, що вона взагалі «кишенькова» для певних впливових осіб нашого міста. А якщо громадськість реагує на таке потурання законодавством то РВ ФДМУ по м. Києву через конкурс (ми інформували як проходив конкурс, зі слів одного з учасників) укладає договір оренди.
Тобто, якщо використовувати дану схему, то виходить кожний може повторити те, що вдалося ТОВ «Київфуд-сервіс»? Чи не так?
(Звичайно ми розуміємо, що повторювати відверто корупційну схему, в якій задіяні майже десяток відомств, це злочин, за який доведеться відповідати.)
Громадська організація «Твердиня» разом із журналістами Всеукраїнського журналу «Корупціонер в Україні» продовжує розбиратися в ситуації, яка до цього часу залишається актуальною (паркан стоїть, бетонна платформа не демонтована, договір діє, винні особи не покарані) та виявляти нові обставини та причетних чиновників у нібито «простій справі», а саме незаконного встановлення тимчасової споруди, звичайного МАФу, проте в над прибутковому місці. Далі буде…

Офіційний блог Громадської організації "Твердиня"​
Поділиться в соціальних мережах: