Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Чернігівщині СБУ повідомила про підозру одному із високопосадовців Держгеокадастру, який «сприяв» розкраданню земель майже на 3 млн. грн

На Чернігівщині СБУ повідомила про підозру одному із високопосадовців Держгеокадастру, який «сприяв» розкраданню земель майже на 3 млн. грн - Корупціонер в Україні
17040
За результатами викриття навесні цього року СБУ масштабної корупційної схеми розкрадання сільськогосподарських земель в Україні повідомлено про підозру одному із діючих керівників Держгеокадастру в Чернігівській області.

Слідством було встановлено, що високопосадовець Держгеокадастру, зловживаючи службовим становищем, незаконно підписав цілу низку наказів, якими протиправно передав у приватну власність земельних ділянок на майже 3 млн грн. Це лише перша підозра топ-менеджеру Держгеокадастру у масштабному механізмі незаконної приватизації понад 2,5 тисячі земельних ділянок, які були викриті в Держгеокадастрі.

За 11 епізодами незаконного виділення земельних ділянок фігуранта справи обвинувачують за  ч. 2 ст. 364 та ч. 1, 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, зловживання владою або службовим становищем).


Наразі триває досудове розслідування за всіма задокументованими фактами та виявляються всі посадові особи, причетні до вчинення злочинів.

У громадськості за довгий час незалежності склалася думка, що обвинувачення ні до чого не призводять, жодний топ-посадовець не отримав покарання. Новій владі це поки що теж не вдається, але громадськість ще почекає на виконання цих обіцянок ЗЕ-влади.


#СБУ #Держгеокадастр #ЧернігівськаОбласть #корупція #розпродажземлі
Поділиться в соціальних мережах: