Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Знешкоджена злочинна «схема» відчуження земель посадовцями Держгеокадастру

Знешкоджена злочинна «схема» відчуження земель посадовцями Держгеокадастру- Корупціонер в Україні
22940
 
СБУ спільно з ДБР (теруправління у м. Києві) викрила масштабну корупційну схему розкрадання сільськогосподарських земель державної власності, яку організували посадовці регіональних підрозділів Держгеокадастру під «прикриттям» центрального керівництва.

Були задокументувані оборудки чиновників Держгеокадастру, які через електронні реєстри незаконно вивели понад 700 тисяч гектарів державних земель. Понад 2,5 тисячі земельних ділянок оформлялись з грубим порушенням діючого законодавства, зокрема по два і більше разів за одним цільовим призначенням на одну особу. Така схема діяла у 22 територіальних підрозділах Держгеокадастру.

Кіберфахівці спецслужби допомогли зафіксувати, яким чином корупційний механізм функціонував, зокрема через «діри» в роботі «Національної кадастрової системи» та системи електронного документообігу «Докпроф», яку використовують одночасно в багатьох органах влади.

Зв результатами масштабних обшуків у регіональних підрозділах Держгеокадастру та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили документацію, електронні носії інформації, комп’ютерну техніку та інші документи, що підтверджують їх протиправну діяльність.

Попередня кваліфікація злочину за ст. 362 та ст. 364 КК України. Для усунення недоліків у роботі інформаційних систем відомства СБУ надіслала офіційного листа до Держгеокадастру з вимогою негайно виправити порушення.

Тобто знайшлися мільйони га сільськогосподарської землі, що були вкрадені. Виявляється не потрібно було шукати далі ніж власне відомство, яке відповідає за їх облік. Шок. Майже всі територіальні органи установи задіяні в цій корупційній схемі. Це повністю злочинна установа. Не дивно, що зміна керівника нічого не вирішувала. Система влади прогнила повністю й міняти її потрібно повністю.


#СБУ #ДБР #Держгеокадастр #НаціональнаКадастроваСистема #корупція #земля
Поділиться в соціальних мережах: