Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Чернігівщині викрито реєстратора, який «допомагав» привласнити землі НААН

На Чернігівщині викрито реєстратора, який «допомагав» привласнити землі НААН - Корупціонер в Україні
18670
На Чернігівщині СБУ спільно з Нацполіцією викрила державного реєстратора, який «допомагав» приватним особам привласнити землі державного підприємства Національної академії аграрних наук України (НААНУ).

У 2017 році одне дослідне господарство НААН в Чернігівській області подало до ГУ Держгеокадастру документи на реєстрацію земельної ділянки загальною площею 128 гектарів. Під час подальшої процедури оформлення землі у постійне користування було виявлено, що кадастровий реєстратор самовільно вніс несанкціоновані зміни в розміри та конфігурацію цієї ділянки. Тобто фігурант справи в інтересах приватних виробників сільгосппродукції самовільно зменшив площу ділянки, що належала державному підприємству, майже вдвічі. Тим самим були відчужені 52-х гектара землі дослідного господарства та передані в безоплатне користування приватним сільгосп-підприємцям.

За результатами обшуків за місцем проживання та роботи реєстратора вилучено комп’ютерну техніку, чорновики та електронні ключі доступу до баз Держгеокадастру, тощо, що може свідчити про злочинність намірів.

Підозрюваного звинувачують за ч. 3 ст. 362 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Навряд, керівництво дослідного підприємства НААН не побачило на її землях «інших» сільгоспвиробників, виходить, що такі оборудки без «погодження» з верху не могли б відбутись взагалі. Про оборудки з підпорядкованими НААН землями журнал вже неодноразово повідомляв, але ця інформація «чомусь» залишається не цікавою для Уряду та профільного міністерства. Питання чому?


#СБУ #Нацполіція #НААН
#Держгеокадастр #корупція #земля
Поділиться в соціальних мережах: