Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині лише один ревізор податкової інспекції наніс державному бюджету збитків на майже 43 млн. грн

На Київщині лише один ревізор податкової інспекції наніс державному бюджету збитків на майже 43 млн. грн
15670
Генпрокуратура повідомлено про підозру колишньому старшому державному ревізору-інспектору Васильківської ОДПІ Головного управління ДФС у Київській області за «сприяння» ухиленню від податків при продажі нерухомості.

Слідством було встановлено, що посадовець не відобразив в акті податкової перевірки 292,6 млн. грн, які фізична особа отримала від будівництва та продажу об’єктів нерухомості. Це спричинило ненадходження до бюджету податкових зобов’язань в розмірі понад 42,7 млн грн.

За результатами проведених обшуків на території м. Києва та Київської області  була вилучена фінансово-господарська документація, що підтверджує факт злочину.

Фігуранта справи звинувачують за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), у разі доведення вини, посадовець може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

За схожий схематоз відкрито кримінальне провадження щодо народного депутата України Віктора М'ялика, з групи «За майбутнє». Сьогочасна «культура» ухилення від сплати податків віддаляє країну від кращого майбутнього. Зрозуміло бажання бізнесу зменшити витрати, але не зрозуміла «позиція» корупціонерів податківців, які цьому сприяють. Для корупціонерів «гроші не пахнуть».

#Генпрокуратура #ДФС #Київська область #Васильків #корупція
Поділиться в соціальних мережах: