Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Львівській залізниці викрита корупційна схема, яка дала можливість вкрасти понад 20 млн. грн

На Львівській залізниці викрита корупційна схема, яка дала можливість вкрасти понад 20 млн. грн - Корупціонер в Україні
17720
СБУ викрила черговий корупційний механізм розкрадання державних коштів керівництвом регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Було встановлено, що посадовці Львівської залізниці разом з керівництвом одного із заводів на сході України організували корупційну оборудку, під час якої зловмисники замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами. Тільки на одній з таких угод фігуранти справи «заробили» понад 20 млн. грн. Злочинці також планували в 2021 році поширити цю схему на інші підрозділи Укрзалізниці.

Був задокументований факт передачі через посередників керівництву «Львівської залізниці» частини «відкату» загальною сумою понад 10,5 млн. грн.

У ході слідчо-оперативних дій у Львові, Києві та Краматорську під час обшуків у посадовців залізниці, а також в офісах комерційних партнерів, було виявлено та вилучено: «чорну» бухгалтерію, яка підтверджує ведення протиправної діяльності; комп’ютерну техніку; велику суму готівки без доказів її походження. Наразі встановлюються інші епізоди цієї злочинної діяльності, також встановлюється участь інших посадових осіб, що причетні до привласнення коштів Укрзалізниці.

Фігурантам справи інкримінують дії за ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Стрічка новин рясніє повідомленнями про чергові випадки зловживань та корупційних схем в Укрзалізниці. Але чомусь наглядова рада продовжує отримувати захмарні зарплати. Цей корупційний монстр потребує не тільки «реформ» у вигляді розподілу виробничих функцій, але й повної заміни менеджменту всіх керівних ланок у всіх філіях. І тоді вистачить коштів і на системну модернізацію всього рухомого складу залізниць, і на збільшення заробітних плат не тільки високопосадовцям.


#СБУ #ЛьвівськаЗалізниця #Укрзалізниця #корупція
Поділиться в соціальних мережах: