Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нарешті суд повернув громаді 13 майнових об’єктів «Київського радіозаводу», в т. ч. спортивний комплекс «Схід» та Будинок культури «Дніпро»

Нарешті суд повернув громаді 13 майнових об’єктів «Київського радіозаводу», в т. ч. спортивний комплекс «Схід» та Будинок культури «Дніпро» - Корупціонер в Україні
14220
Рішеннями Господарського суду м. Києва за позовами столичної прокуратури державі повернуто 13 будівель державного підприємства «Виробниче об’єднання «Київський радіозавод».Рішеннями Господарського суду м. Києва за позовами столичної прокуратури державі повернуто 13 будівель державного підприємства «Виробниче об’єднання «Київський радіозавод».

Корупційна схема виникла ще у 2016 році, тоді у межах справи про банкрутство ДП ВО «Київський радіозавод» ліквідатор «допоміг» відчужити на користь комерційних структур 13 будівель та приміщень держпідприємства, загальною площею майже 38 тис. кв. метрів, у тому числі об’єкти соціального призначення – споруди спорткомплексу «Схід» та Будинок культури «Дніпро», а також інші приміщення по вул. Бориспільській, Привокзальній та Лісній у м. Києві.

Законодавство передбачає виключення таких об’єктів зі складу майна підприємства банкрута, але не для ліквідатора Агафонова О. Ю.

Аукціони з продажу майна відбувались з низкою порушень, зокрема, майно вибуло з державної власності за заниженою вартістю, без відповідного погодження органу управління та з порушенням процедури продажу нерухомого майна, передбаченої законодавством.

У зв’язку з цим, небайдужі кияни засипали численними зверненнями різні органів влади та правоохоронні органи. Столична прокуратура відреагувала та подала до суду 13 позовів про визнання недійсними результатів аукціонів, договорів купівлі-продажу та повернення вказаних соціальних об’єктів громаді.

Завдяки постійному тиску киян справедливість нарешті восторжествувала. Але це початок іншого протистояння з будівельною Кличко-мафією, яка намагається спортивні об’єкти столиці перетворити на занедбані території та в подальшому забудувати їх ЖК. Журнал й надалі буде слідкувати за перебігом подій.

#КиївськаПрокуратура #ГосподарськийСудКиєва #КиївськийРадіозавод #СпорткомплексСхід #БудинокКультуриДніпро #Агафонов #корупція
Поділиться в соціальних мережах: