Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нестримні. У столиці викрито посадовців КМДА на розкраданні 12 млн. грн, що були призначені для цифрової трансформації місцевого БТІ

Нестримні. У столиці викрито посадовців КМДА на розкраданні 12 млн. грн, що були призначені для цифрової трансформації місцевого БТІ - Корупціонер в Україні
20450
У Києві кіберфахівці СБУ викрили корупційні схеми чиновників Департаменту комунальної власності міста Києва (у структурі КМДА), які розкрадали кошти з ресурсів, виділених на цифрову трансформацію.

Слідством було встановлено, що при проведені тендерів послуг з оцифровки технічної документації об’єктів нерухомого майна столиці перемогу в тендері на 40 млн. грн без будь якого конкурсу стало Приватне підприємство «Лабораторія інформаційних технологій».

Корупційна схема полягала в складені кошторису послуг із завідомо завищеними цінами, що дозволило чиновникам покласти 12 млн. грн у власні кишені. Для «відмивання» грошей організатори оборудки скористались «конвертаційним центром».

Були проведені обшуки в Департаменті комунальної власності, Київському міське бюро технічної інвентаризації (БТІ) та конвертаційному центрі, за результатами яких була припинена діяльність самого центру, а також вилучили: печатки та документи понад 30 фіктивних підприємств; документи щодо незаконного виведення коштів; серверне обладнання, комп’ютерну техніку та мобільні термінали; записи «чорної» бухгалтерії, що свідчать про привласнення коштів.

Наразі тривають експертизи та проводяться слідчі дії по виявленню всіх причетних до оборудки осіб.

Нещодавно столична прокуратура пред’явила «претензії» очільнику Департаменту комунальної власності А. Гудзю, який «стратив» на оренді кінотеатру «Київ» 22 млн. грн. Щось «не так пішло» останнім часом у посадовців столичної мерії, не можуть втриматись (НЕСТРИМНІ) від зазіхань на гроші громади. Може час вже саджати.


СБУ КМДА ДепартаментКомунальноїВласності Гудзь КиївськеМіськеБТІ корупція ЛабораторіяІнформаційнихТехнологій
Поділиться в соціальних мережах: