Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Посадовці Мінмолодьспорту та КМДА дерибанили бюджетні кошти на «реконструкціях» спортивних об’єктів столиці

Посадовці Мінмолодьспорту та КМДА дерибанили бюджетні кошти на «реконструкціях» спортивних об’єктів столиці - Корупціонер в Україні
16640
У столиці ДБР (ТУ м. Києва) здійснюють перевірку тендерів (знов ПРОЗОРРО), за допомогою яких посадовці Міністерства молоді та спорту України (Мінмолодьспорту), Департаменту молоді та спорту КМДА, Комунального підприємства «Спортивний комплекс» та керівники двох компаній привласнювали бюджетні кошти

За даними слідства, чиновники Мінмолодьспорту та КМДА забезпечили перемогу в тендерах на проведення реконструкції об’єктів спортивної інфраструктури міста Києва двом підпорядкованим собі підприємствам. Після укладення договорів ці підприємці вступили в змову з керівниками КП «Спортивний комплекс». Під час виконання цих договорів були «використані» та оплачені товарно-матеріальні цінності, які не були включені до кошторису та фактично не поставлялися. Також були оплачені кошториси будівельних робіт, які взагалі не здійснювались або не проводились у повному обсязі. При цьому, вартість робіт навіть тих, що виконувались за договорами була значно завищеною.

За результатами проведених обшуків у Департаменті молоді та спорту КМДА, КП «Спортивний комплекс» та двох підприємствах була вилучена документація, робоча переписка, «чорнова» бухгалтерія, які підтверджують протиправну діяльність посадовців.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкції цих статей передбачають позбавлення волі строком до 12 років. Наразі встановлюється загальний розмір збитків та всі учасники схематозів.

Нещодавно Генпрокуратура вже спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника столичного ДП «Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон», який теж не погребував «привласнити» кошти на будівництві Національного тенісного центру. Щось пороблено в Департаменті молоді та спорту КМДА, саме яким довгий час керував міністр спорту В. Гутсайт. «Схематози» поширив на міністерство?


#ДБР #КМДА #Мінмолодьспорт #Гутсайт #ДепартаментМолодітаСпорту #СпортивнийКомплекс #Прозорро #корупція
Поділиться в соціальних мережах: