Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Повідомлено про підозру в отриманні хабаря родичці очільника НААН, яка була його спільницею

Повідомлено про підозру в отриманні хабаря родичці очільника НААН, яка була його спільницею - Корупціонер в Україні
52210
На весні цього року очільнику Національної академії аграрних наук (НААН) України Ярослав Гадзало було повідомлено про підозру за фактом отримання хабаря в розмірі 4 млн. гривень, про що журнал вже інформував читачів. За участь в цій оборудці, в якості спільниці, підозру також повідомлено родичці керівника НААН.

Нагадуємо: стосовно зловживань керівником НААН Нацполіцією здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, зокрема за фактом отримання ним неправомірної вигоди. Ярослав Гадзало вимагав та отримав на користь одного з підприємств, на якому працевлаштовані його родичі, неправомірну вигоду  в сумі 4 млн. гривень. За це підозрюваний «обіцяв» за не звільняти керівника одного з підпорядкованих НААН підприємства та не перешкоджати господарській діяльності цього підприємства. Нещодавно Ярославу Гадзало обрано запобіжний захід – застава у розмірі  1 млн. 355 тис. гривень, також суд прийняв рішення – відсторонити його від посади керівника НААН.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про обрання запобіжного заходу спільниці Ярослава Гадзало. Попередньо їй інкримінують дії за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Якийсь епізод з фільму про італійську мафію, але в нашому випадку корупційний «синдикат» очолив Ярослав Гадзало керівник НААН, чоловік з усіма науковими регаліями. Виникає лише одне питання, чому стільки років цього «не помічали» правоохоронці та Уряд. Може тому, що й досі в міністерствах працюють «члени сім’ї» та корупціонери, які за гроші готови взагалі нічого не помічати.


#Нацполіція #НААН #ЯрославГадзало #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: