Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ попередила «земельні схематози» на 4,5 млн грн, яку організували посадовці Донецького Держгеокадарстру

СБУ попередила «земельні схематози» на 4,5 млн грн, яку організували посадовці Донецького Держгеокадарстру - Корупціонер в Україні
18620
На Донеччині СБУ запобігла незаконній «прихватизації» державних земель на понад 150 га. Корупційну схему організували колишні та діючі посадовці Держгеокадастру України.

Кіберпідрозділ СБУ допоміг встановити, що посадовці вносили до відповідних інформаційно-телекомунікаційних систем неправдиві дані про учасників АТО (ООС), при цьому без їх відома. В подальшому «виділені» АТОвцям земельні ділянки передавали третім особам. За цією схемою було передано понад 150 га землі, орієнтовна вартість якої становить понад 4,5 млн. грн.

Під час проведення обшуків у робочих кабінетах фігурантів справи та за місцями їхнього проживання в Краматорську та Маріуполі було вилучено комп’ютерну техніку та документи, які свідчать про незаконні оборудки із земельними ділянками.

Посадовцям інкримінують дії за ч. 2 ст. 361, ч. 2 ст. 362, ч. 2 ст. 363 КК України.

Наразі здійснюються заходи щодо виявлення всіх учасників цієї протиправної схеми.

Це чергові епізоди розкрадання державних земель посадовцями Держгеокадастру. Тому вже не здивувати громадськість появленням після відкриття ринку землі «нових латифундистів», які є такими лише на папері. Розкрадання держави вже давно оцінюється в мільярди доларів США, особливо це стосується народного надбання землі та надр. Якщо повернути все пограбоване Україна зможе сама виступати кредитором на міжнародній арені, а не ходити з протягнутою рукою.


#СБУ #Держгеокадастр #ДонецькаОбласть #корупція #розкраданняземлі
Поділиться в соціальних мережах: