Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Дніпрі на хабарі в 2,5 тис. доларів США спіймано суддю районного суду

У Дніпрі на хабарі в 2,5 тис. доларів США спіймано суддю районного суду - Корупціонер в Україні
26160
СБУ разом з НАБУ у службовому приміщенні суду під час отримання хабаря затримали суддю одного з районних судів Дніпра.

Слідством було встановлено, що суддя організував схему отримання неправомірної вигоди за винесення неправосудних рішень. Так в одному із судових процесів хабарник запропонував адвокату однієї зі сторін винести «необхідне рішення» та за «закриття очей» на деякі порушення законодавства суддя вимагав 2,5 тис. доларів США. Отримання всієї суми хабаря було задокументовано правоохоронцями.

Фігуранта справи підозрюють за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Перед реформою системи правосуддя такі показові затримання дуже вчасні, вони підтверджують факти значного проникнення корупційних явищ у судову систему. Про хабарників в мантіях журнал вже інформував читачів, тому новини про засудження судей-хабарників дуже обнадіюють суспільство.


#СБУ #НАБУ #районнийСудДніпро #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: