Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Херсоні затримали держвиконавицю під час отримання 3,5 тис. доларів США хабаря за сприяння у знятті арешту з нерухомості

У Херсоні затримали держвиконавицю під час отримання 3,5 тис. доларів США хабаря за сприяння у знятті арешту з нерухомості - Корупціонер в УКраїні
20820
Нацполіцією за процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури, під час одержання хабаря затримана чиновниця одного з районних відділів Державної виконавчої служби (ДВС) у м. Херсоні Південного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції. На зустріч з підприємцем держслужбовець приїхала на власному автомобілі, де й відбулась передача від підприємця грошей у сумі 100 тис. грн (3,5 тис. доларів США), що було задокументовано правоохоронцями.

У ході слідства з’ясовано, що посадова особа, використовуючи своє службове становище, «запропонувала» приватному підприємцю допомогти зняти арешт з нерухомого майна – квартири і будинку. Свою «допомогу» з виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно обтяження у вигляді арешту посадовець оцінила в суму 3,5 тис. доларів США.

Фігурантці справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України  (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція цієї статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Ще один приклад «санкціонованого» втручання в держреєстри. Держпосадовці, які мають доступ до різних реєстрів Мінюсту, вже самі пропонують «послуги» з незаконного втручання в реєстри. А в цей час Міністр юстиції певен, що злочинців у його відомстві немає та й в країні їх не багато, раз вирішив продавати тюрми.


#Нацполіція #ХерсонськаОбласть #Прокуратура #ДВС #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: