Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Польщі по справі «Укравтодору» повідомлено про підозру ще кільком учасникам злочинної групи

У Польщі по справі «Укравтодору» повідомлено про підозру ще кільком учасникам злочинної групи - Корупціонер в Україні
20080
Про затримання в Польщі Славоміра Новака,  який займав посади колишнього міністра транспорту Польщі та екс-голови Укравтодору, журнал вже повідомляв. Впродовж цієї справи у Варшаві за дорученням Окружної прокуратури міста, у межах спільного розслідування, було повідомлено про підозру бенефіціарному власнику декількох компаній, діяльність яких пов’язана з проведенням дорожніх робіт на території України

Вказана особа підозрюється в наданні неправомірної вигоди та подальшої легалізації коштів на території Польщі для колишнього голови Укравтодору.

Як вже повідомлялось, керівник Укравтодору Славомір Новак організував злочинну групу з використанням своїх службових повноважень з метою отримання неправомірної вигоди для себе та інших осіб за надання переваг, використовуючи власні повноваження в інтересах компаній, які брали участь у публічних закупівлях щодо будівництва, ремонту та реконструкції автомобільних доріг державного значення.

Високопосадовець «висловлював прохання» про отримання неправомірної вигоди, проте сам факт її отримання відбувався на території Республіки Польщі.

На сьогодні у справі повідомлено про підозру 6 особам – екс-голові Укравтодору Славоміру Новаку, двом громадянам Польщі, іноземному громадянину - представнику однієї з компаній-учасниць тендерів Укравтодору, громадянам України – екс-радниці керівника Укравтодору, а також ще одному громадянину Україну - бенефіціарному власнику декількох компаній.

Робота спільної слідчої групи триває, досліджуються інші епізоди злочинної діяльності цієї групи на території України, Республіки Польща та інших країн. Це добрий приклад співпраці правоохоронних органів двох держав. Але це лише «епізод» в розкраданні нашої держави за всі роки незалежності. Злочинець, незалежно від посади, повинен відчувати, що покарання наступить, де б він не сховався.

#Польща #Укравтодор #СлавомірНовак
Поділиться в соціальних мережах: