Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці чиновники КМДА намагались привласнити близько 3 млрд. грн на будівництві Подільського моста

У столиці чиновники КМДА намагались привласнити близько 3 млрд. грн на будівництві Подільського моста - Корупціонер в Україні
15630
СБУ зупинила незаконну діяльність групи осіб, що займались розкраданням коштів, які були виділені на будівництво Подільського моста у Києві. Лише за попередніми даними мова йшла про розкрадання коштів місцевого бюджету в розмірі близько 3 млрд. грн.

Слідством було встановлено, що корупційна схема полягала в штучному завищенні вартості будівельних робіт на об’єкті та оформлення актів на роботи, які фактично не виконувалися. Для реалізації цих злочинних намірів фігуранти цієї оборудки залучили інших ділків, які на замовлення виготовляли підроблену бухгалтерську документацію, вели «чорну» бухгалтерію та залучали «фіктивні» юридичні особи для «відмивання» через них коштів.

Навіть був утворений підпільний офіс, за результатами обшуків у якому було вилучено 37 печаток «фіктивних» товариств, через які укладались договори з головним підрядником з будівництва мостового переходу; підроблену та «чорну» бухгалтерію; комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, які використовувалися в зазначеній протиправній діяльності.

Проводяться слідчі дії за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 191 КК України (замах на злочин; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Наразі також встановлюються всі причетні до цих оборудок особи.
Журнал вже інформував про те, що Подільська прокуратура вже повідомила про підозру першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та очільникам будівельних компаній за «відмивання» 150 млн. грн.

Але жадібність Кличко-мафії немає меж. Щоб якось відсторонитись від цих оборудок В. Кличко звільнив свого зама О. Густельова, який саме відповідав за будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу.


#СБУ #КМДА #Кличко #Густельов #ДирекціязбудівництвашляховтранспортнихспорудКиєва #корупція
Поділиться в соціальних мережах: